dimecres, 16 de novembre del 2011

Donació de Afèresis

Què és la Afèresis?

La Afèresis és un tipus especial de donació. En aquest procediment, surt la sang d'un donant i es separa en els seus components. Després s'extreu el component necessari i es restitueix la resta de sang al donant. D'aquesta manera, es posa a la disposició d'un pacient el component necessari de la sang, com ara el plasma o les plaquetes.

La sang s'extreu del braç del donant a través d'un sistema que la dirigeix ​​a una centrífuga que separa el plasma o les plaquetes dels altres components

El separador de cèl · lules és un sistema tancat i estèril. L'agulla, els tubs i les bosses per recol·lecció són estèrils i es rebutgen després de cada donació.

Qui necessita l'afèresis?

Els pacients que pateixen de càncer com leucèmia i Linfoma, els pacients que han rebut un trasplantament i els pacients que tenen trastorns sanguinis, es beneficien dels productes provinents de l'afèresi. Sovint, els tractaments amb quimioteràpia i radiació destrueixen tant les cèl·lules canceroses com les sanes, la qual cosa fa que els pacients necessiten transfusions per evitar hemorràgies o per defensar-se contra les infeccions.